Sallan LumousPohjat


1. krs

Huoneistoihin tullaan sisään rakennuksen päistä. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat eteinen, keittiö, wc ja kaksi makuuhuonetta, joissa toisessa parisänky ja toisessa kerrossänky. Eteisen ja wc-tilan päällä on parvi, jonne johtaa tikkaat keittiöstä. Ensimmäisen kerroksen tunnelmaa hallitsee aihkihirsi. Eteisen ja keiitön lattiat ovat laattaa  ja makuuhuoneiden Rose Gum-parkettia. Kaikissa tiloissa on lattialämmitys.

Ensimmäisestä kerroksesta laskeudutaan muutama porras alemmaksi, jolloin päästään olohuoneeseen.  Suuret ikkunat avautuvat länsiterassille ja tunturin alapuolella siintää Keselmäjärvi. Terassille johtaa ovi olohuoneesta ja terassi on kalustettu leppoisaa oleskelua varten. Alapihalla näkee usein poroja. Olohuoneessa on vuolukivitakka, jonka kierrettyään pääsee portaisiin ja alempaan kerrokseen.
Olohuone ja keittiö ovat korkeaa yhteinäistä tilaa. Erilaisia tunnelmia saa säätelemällä valaistusta haluamallaan tavalla, kohde- ja seinävaloja on useita. Olohuoneen seinät ovat valkoiset ja hiertorapatut. Vinon katon pintana on tuppilauta. Lattia on Rose Gum-parkettia. Kalustuksena Interfacen Mango-sohva joka muodostuu paloista ja mukautuu näin käyttäjän mukaan.


 Pohjakerros

Pohjakerroksessa sijaitsee aula, saunatilat, wc, makuuhuone, kodinhoitohuone, vaatehuone sekä omistajan käytössä oleva varasto.
Sauna on haapaa, seinät tavallista ja lauteet lämpökäsiteltyä. Pesuhuoneen kattona on lämpökäsitellystä haavasta tehty rimakatto. Pesuhuoneen ja saunan välinen seinä on kokonaan lasia ja näin lauteilta voi pesuhuoneen ison ikkunan kautta katsella maisemia ulkona. Terassin alla olevalle suojaisalle patiolle pääsee vilvoittelemaan aulan kautta. Saunoa voi kokonaan omassa rauhassa, kun sauna sijaitsee alakerroksessa useita metrejä sisääntuloa alempana.


    


Alakerran makuuhuone on hengeltään erilainen sen ollessa materiaaleiltaan erilainen kuin yläkerran huoneet. Lattia on keraamista laattaa ja seinät valkoiset. Huoneessa on parisänky ja B-huoneistossa lapsen pinnasänky. Vaatehuoneeseen mahtuu isompikin määrä matkatavaraa.

Kodinhoitohuoneessa on kuivauskaappi, pesukone, siivouskaappi, allas ja työtasoa sekä 300 l:n lämminvesivaraaja. Kaikissa tiloissa on lattialämmitys.

Alakerrokseen johtaa autopaikalta portaat, joten sukset ja märät vaatteet on luontevaa tuoda tätä kautta sisään ja laittaa kodinhoitohuoneeseen kuivumaan. Portaiden alla olevasta komerosta löytyy kuivia polttopuita.

- pohjat
- vuokrausinfo
- yhteystiedot
- tietoja rakennuksesta
- alkuun© Rukko Oy - kuvat Merja Rukko